Hjem / Om os / Nyheder og Events

Nyheder og Events

03. november 2016

To nye batteridrevne plæneklippere

John Deere lancerer to batteridrevne modeller inden for deres omfattende udvalg af plæneklippere til privatkunder.

Takket være den sidste nye lithium-ion batteriteknologi er der ingen ledninger, benzin eller forurening at bekymre sig om. De batteridrevne plæneklippere er egnede til plæner op til 400 m² eller 500 m², og de er lydsvage og problemfrie. 

Indtil i dag har John Deere-kunder haft mulighed for at vælge benzin- eller eldrevne modeller, når der skulle vælges en plæneklipper til privatbrug. Nu kan man også vælge en af de nye batteridrevne modeller.  De nye plæneklippere er miljøvenlige og fri for udstødningsgasser og emissioner, samtidig med at der ikke er nogen begrænsninger på grund af en ledning. Batteridrevne plæneklippere er ideelle til græsplæner, hvor der ikke er adgang til en stikkontakt.  Den lave vægt gør, at de er nemme at manøvrere omkring buske, træer eller andre forhindringer, samtidig med at det også gør dem velegnede til skråninger, skrænter og vanskeligt tilgængelige områder.

Lithium-ion batteriet på 40 volt og 4,0 Ah har lang levetid og skaber fremragende klipperesultater. Det er særligt velegnet til havefolk, som kun slår lidt græs, men ofte.  Med et fuldt opladet batteri kan den batteridrevne plæneklipper køre i ca. 20 minutter. Det tager ca. 40 minutter at oplade batteriet.

De batteridrevne plæneklippere er nemme at betjene og vedligeholde, idet der ikke kræves anden regelmæssig vedligeholdelse end at udskifte kniven hver tredje sæson. Håndtagene kan foldes sammen for at sikre praktisk opbevaring, når pladsen er trang.  Begge modeller leveres med to års garanti.

Den batteridrevne plæneklipper R40B har en klippebredde på 40 cm og et skjold af polypropylen. Den fungerer effektivt på plæner op til 400 m². Den lette batteridrevne plæneklipper vejer kun 19,5 kg og er derfor nem at bruge, samtidig med at den kombinerer fremragende manøvredygtighed med høj klippe- og opsamlingsevne. Klippehøjden er nem at justere, og plæneklipperen leveres med en 44 liters opsamlingspose.

Den anden model, R43B, tilbyder endnu bedre ydelse med 43 cm klippebredde og et skjold af aluminium. Denne batteridrevne model er konstrueret til arealer på op til 500 m² og har en 55 liters opsamlingspose og seks let justerbare klippehøjdeindstillinger fra 22 til 80 mm.

06. oktober 2016

Ny 5G serie specialtraktorer

John Deere’s seneste 5G serie specialtraktorer omfatter fire modeller med 3,4-liters Trin IIIB motorer med en nominel effekt på 75 til 105 hk (97/68/EU).

Denne nye serie er specialdesignet til at give et højt niveau af komfort, kraft, hydraulisk ydeevne og manøvredygtighed til kunder, som arbejder i frugtplantager eller vinmarker eller ved anden brug, der kræver smal sporvidde.

Traktorerne i 5GF, 5GN og 5GV serien giver kunderne et valg mellem en åben førerplatform eller et nyt kabineinteriør og betjeningslayout. Kabinen er udstyret med elektronisk gashåndtag og nyt bakhåndtag, nye konsoller på venstre og højre side, ny skærm, 10 procent mere plads og som ekstraudstyr et luftaffjedret sæde i luksusklassen. Derudover har traktorerne fået forbedret deres venderadius med op til 15 procent og den hydrauliske kapacitet er forøget til op til 126 l/min med tre hydraulikpumper.

5GL seriens modeller på 75, 90 og 100 hk med 4-hjulstræk er udstyret med en ny Low Profile kabine direkte fra fabrikken, har en bredde på bare 1,4 m og en ny 24F/12R PowrReverser transmission. 5GL traktorerne egner sig særligt til pergola-vinmarker og har også samme forøgede hydrauliske kapacitet som andre modeller i serien.

05. juli 2016

John Deere udvider serien af Gator™ transportere med en model i mellemstørrelsen

John Deere udvider deres udvalg af terrængående transportere med Gator™ XUV 560. Denne model i mellemstørrelsen er designet til brugere, der søger en behagelig og fleksibel transporter med 4-hjulstræk, der er til at betale. Gator XUV 560 er udstyret med en ergonomisk førerplads, en lydsvag V2-motor, uafhængigt ophæng på alle 4 hjul, 4-hjulstræk og adskillige udstyrsmuligheder og er klar til at hjælpe dig med mange forskellige opgaver.

"Denne opdatering af vores Gator serie giver vores kunder endnu flere muligheder at vælge imellem," fortæller Paul Trowman, marketingchef for Europa. "XUV 560 leverer den ydeevne, fleksibilitet og komfort, du forventer af John Deere, til en lukrativ pris."

Køretøjet er designet til komfort dagen lang med samme bekvemmelighed som en bil. Sikkerhed har høj prioritet, og kabinens beskyttende opbygning (med let ind- og udstigning), 3-punktsikkerhedsseler og sidehåndtag sikrer, at føreren og passageren er godt beskyttet. XUV 560 byder på forseglet opbevaringsrum under motorhjelmen og et stort udelt transportlad, der er lavet af et rustfrit og buleresistent materiale, der dæmper støj. Bagsmækken byder på legende let enhåndsbetjening og kan åbnes eller fjernes for at lette rengøring eller fragt af lange genstande.

Gator XUV 560 leveres som standard med uafhængigt ophæng på alle hjul, der giver uforlignelige køreegenskaber i krævende terræn og eminent manøvrering gennem skarpe sving. Denne Gator model er drevet af en 570 ccm V2-benzinmotor, og karburatoren er justeret til at reagere hurtigt på speederen. Den er pålidelig at starte i koldt vejr, yder god effekt i mellemklassen og er lydsvag i tomgang. Den leverer hurtig acceleration med en tophastighed på 45 km/t, så du hurtigt kan håndtere de mest krævende opgaver.

Gator XUV 560 fås hos din lokale John Deere forhandler.

28. april 2016

PowrSpray: Udfører sprøjteopgaver hurtigere

For at imødekomme den stadig strengere miljølovgivning har John Deere udviklet PowrSpray, en løsning til højt specificerede sprøjter, som er designet specielt til maskinstationer og store planteavlsbedrifter.

PowrSpray gør det hurtigere at fylde tanken og muliggør en øget væskemængde, hurtigere doseringskontrol og forbedret sprøjtenøjagtighed. Systemet er i sidste ende med til at reducere vedligeholdelses- og driftsomkostningerne samt minimere stilstandstiden.

PowrSpray har to hydraulikdrevne pumper. Den første pumpe fylder sprøjten med en hastighed på op til 1.200 l/min., selv mens traktorens motor kører i tomgang, hvilket mindsker brændstofforbruget og støjniveauet under påfyldningen. Den anvendes også til at spæde den anden sprøjtepumpe, som har en hastighed på 750 l/min. (alternativt 1.000 l/min.). Denne pumpe er udstyret med Direct Rate Control, hvilket sikrer hurtigt skift af dosering og maksimal sprøjtenøjagtighed, idet væskemængden reguleres fra minimum til maksimum på under 3 sekunder. Den høje fleksibilitet er af afgørende betydning, når traktoren kører ind på eller ud af forageren. Desuden forbedrer Direct Rate Control sprøjtenøjagtigheden, som skal opfyldes ved variabel dosering, hvor der kan være tale om store ændringer.

Endelig giver Direct Rate Control i kombination med systemets intelligente hydrauliske styring mulighed for, at sprøjtningen kan foregå helt uafhængigt af traktormotorens o/min. Alt afhængigt af traktorens motor- og transmissionsindstillinger giver systemet mulighed for drift ved lavt omdrejningstal og dermed reduceret brændstofforbrug.

PowrSpray-systemet fås til trailersprøjter i R900i-serien og tankstørrelser på 4.400, 5.200 og 6.200 liter. PowrSpray indeholder som standard automatisk påfyldning, Auto Agitation Intensity*-styring, Power Agitation** og det enestående Auto Dilute-rensesystem. Maskiner i R900i-serien med PowrSpray kan desuden udstyres med John Deeres automatiske sektionskontrol og det automatiske bomnivelleringssystem BoomTrac, der fås som ekstraudstyr.

*omrøringen af tankindholdet reduceres, efterhånden som væskeniveauet i tanken falder
**maksimal omrøring ved blandinger, der er svære at opløse

18. april 2016

Finsnitter modtager RedDot-pris for bedste produktdesign

Rampelyset er endnu engang faldet på John Deere’s innovative selvkørende finsnittere i 8000 serien, der har modtaget den internationale RedDot-pris for bedste produktdesign i 2016.

En jury bestående af uafhængige designeksperter fra 41 lande har valgt finsnitteren blandt mere end 5200 tilmeldte produkter fra 57 lande ud fra strenge udvælgelseskriterier. Produktkategorierne for priserne i 2016 dækkede alt fra forbrugerelektronik og kommunikation til mode, livsstil og sport.

"Det nye, revolutionerende design af John Deere’s selvkørende finsnittere i 8000 serien afspejler disse maskiners innovative teknologi og funktionalitet", udtaler professor Matthias Schönherr, der som tidligere Porsche-designer har stået i spidsen for designet af den nye finsnitter. "Styling spiller også en vigtig rolle, da det understreger varemærket og maskinens kvalitet."

"Denne eftertragtede pris er en integreret del af 8000 seriens succeshistorie," udtaler Christoph Wigger, John Deere Region 2 Vice President, Sales & Marketing. "Et helt nyt design, der oftest tillægges en underordnet betydning, giver konstruktørerne en unik mulighed for at begynde på bar bund med det formål at forbedre effektiviteten og produktiviteten."

John Deere’s sortiment af selvkørende finsnittere i 8000 serien produceres i Zweibrücken i Tyskland og består af otte modeller fra 380 hk til 845 hk. Disse maskiner, der er fuldt ud integreret med en række værktøjer til præcisionsdyrkning, repræsenterer topmoderne teknologi og er designet for ultimativ ydeevne ved snitning af græs og majs til både foder og biogasproduktion.

29. marts 2016

TANGO E5 serie II: John Deere lancerer den næste generation af robotklippere

TANGO E5 serie II robotklipperen er designet til at gøre dit liv lettere ved automatisk at vedligeholde din plæne, så du kan nyde de vigtigere ting i livet. TANGO er lydsvag og kan arbejde om søndagen og endda om natten uden at forstyrre nogen.

En robotklipper klipper meget oftere end en almindelig plæneklipper, og det afklippede græs ryger direkte tilbage i plænen som værdifuld gødning. Resultatet er en perfekt plæne, hvor du ikke skal skille dig af med afklippet græs. Et dobbelt skjold beskytter de vigtigste dele og gør det muligt for TANGO at arbejde i både sol og regn.

I 2016 vil gartnere og havemænd kunne nyde godt af fordelene ved John Deere’s nye TANGO E5 serie II robotklipper. Forbedringer af denne nye model omfatter en ny brugerflade og smartere navigationsteknologi.

Forward Technology: smartere navigation og jævne vendinger

TANGO bevæger sig i et vilkårligt mønster og klipper haven i forskellige retninger. En fornyelse ved serie II modellen er Forward Technology, som forbedrer klipperens vendemønster. Med en ny sensor kan klipperen navigere rundt i haven, nærme sig det skjulte afgrænsningskabel og dreje, før den møder det. Denne konstante, jævne bevægelse er vigtig, især på skråninger og nær afgrænsningskablerne. Smartere navigation betyder mindre slid på plænen og forbedret dækning.

Stærk og sikker

TANGO bruger et lithium-ion batteri, der leverer nok kraft til at dække græsarealer op til 2.200 m². Robotklipperen ved selv, hvornår tiden er inde til genopladning og kører automatisk tilbage til opladningsstationen. Den PIN-kode beskyttede skærm sikrer, at kun ejeren kan bruge den. Sikkerhed under driften er også garanteret. Kniven stopper automatisk, når klipperen løftes op, møder forhindringer eller på nogen måde forstyrres.

Forbedret trækkraft

TANGO E5 serie II starter langsomt ud og kører stille og roligt op til fuld hastighed. Dette hjælper til at reducere slid på plænen og mindsker risikoen for at skride på vådt græs. Hastigheden kan reduceres under mere krævende forhold, hvis det er nødvendigt, for at sikre en mere jævn kørsel. Med en ny standard-mode kan klipperen køre i tre hastigheder fra 36 op til 44 cm/sek. Når robotklipperen kører på skråninger, hjælper forbedret hældningskompensation og en let reduceret hastighed med at klippe både bunden og toppen af skråningen på samme måde.

Ny brugerflade

Robotklipperen kører inden for de grænser, der er defineret af skjulte kabler i haven, som let kan flyttes, når havens layout ændres. Når TANGO er programmeret, kører den i overensstemmelse med de indstillinger, som ejeren har konfigureret. Den nye brugerflade indeholder en grafisk menu med flere ikoner og viser oplysninger om klipperens aktuelle og kommende status for at give en mere intuitiv og betjeningsvenlig oplevelse. Med robotklipperens nye software kan brugeren ændre navnene på sæsonbestemte skemaer og startpunkter for lettere programmering. For eksempel kan "Launch Point 2" ændres til "Front Lawn" eller "Schedule 1" til "Peak Season" for at give flere klippetimer end andre arbejdsskemaer.

Denne nye programmeringsfunktion gør det muligt for brugeren at oprette et program med klippetidspunkter og relaterede opgaver på specifikke tidspunkter. Det sikrer, at alle startpunkter dækkes hver uge. Som bruger kan du også planlægge en trimning hver fredag, så du kan have den perfekte plæne klar til weekenden.

Den nye TANGO E5 serie II kan købes hos John Deere’s have/park forhandlere fra foråret 2016.

16. marts 2016

John Deere opdaterer sortimentet af Zero-Turn klippere i 2016

Ztrak Zero-Turn

Ztrak-seriens zero-turn-plæneklippere kan dreje på stedet og er kontrolleret af intuitive betjeningsgreb. Det betyder, at der ikke findes nogen forhindringer, som denne maskine ikke nemt og effektivt kan manøvrere rundt om, hvilket sparer dig tid og kræfter. Modeller i denne serie har flere forbedringer for 2016, herunder nye klipperskjolde og nyt design, der ligner de professionelle modeller.

Med klippebredder på 107 og 122 cm (42" og 48") sætter de splinternye Accel Deep-klipperskjolde nye standarder for klippekvalitet og finish samt bedre produktivitet, holdbarhed og alsidighed.

Det dybe Accel Deep klipperskjold giver en ren strøm af græsafklip fra den store udkaståbning. Minimalt genklip øger klipperens kapacitet og tilgængelige kraft, hvilket gør det muligt at opretholde den høje ydeevne, selv under vanskelige klippeforhold og ved høje hastigheder.

Takket være de bløde former forbliver skjoldet renere under arbejdet og er også nemmere at rengøre under service, da der akkumuleres mindre genklipsmateriale. Skjoldets kraftige og holdbare design sikrer mange timers problemfri drift. Det er udstyret med solide understøttende hjul, som giver større styrke, og remtræk med reduceret spænding, hvilket mindsker belastningen på motoren og lejerne.

MulchControl-systemet (ekstraudstyr på visse skjolde) giver uovertruffet bioklip og stor alsidighed. Man skifter fra sideudkast til bioklip og omvendt ved blot at skubbe et håndtag.

Ud over disse nye funktioner leveres de nyeste modeller fra Ztrak-serien med ekstra opbevaringsplads og to kopholdere, og kontrolpanelet er blevet flyttet fra maskinens venstre til højre side for mere intuitiv adgang. Andre forbedringer for 2016 inkluderer frem/tilbage-sædeindstilling, forbedret håndbremse og en øgning af brændstoftankens kapacitet fra 13 til 17 liter.

John Deeres opdaterede  zero-turn-klippere fra Ztrak-serien fås hos John Deere-forhandlere i foråret 2016.

16. september 2015

Nye modeller føjes til finsnitter serien

Tre nye modeller i 8000 serien af finsnittere udnytter den nyeste teknologi til at mindske spild af afgrøder og øge ydeevnen 

John Deere annoncerer tre nye modeller i 8000 serien af finsnittere. De nye modeller er udstyret med den nyeste teknologi inden for finsnitning, der øger produktiviteten med op til 15%, øger driftstiden, sænker driftsomkostningerne og er hurtigere og lettere at vedligeholde.

De nye modeller bygger videre på succesen med 8000 serien, der blev lanceret sidste år. Nu kommer modeller med flere hestekræfter med henblik på hurtigere hastighed, optimal brændstoføkonomi, pålidelighed og ensilagekvalitet. De nye modeller er:

  • 8300, 490 hk med en Trin IV/FT4 13,5 l motor
  • 8700,766 hk med en Trin II/Tier2 19,0 l motor
  • 8800, 843 hk med en Trin II/Tier2 19,0 lmotor

Med den langsliggende motor har de nye finsnittere fået en forbedret luftgennemstrømning gennem hele maskinen, hvilket reducerer behovet for køling og øger effekten til snitning. Motoren er placeret lavere med henblik på optimering af tyngdepunktet og udsynet. Det øger stabiliteten ved arbejde på stejle skråninger eller vejtransport.

Finsnitternes kabine har refleksfrit glas, Bluetooth, masser af opbevaringsplads og automatisk aircondition, der justeres fra CommandARM’en. Blandt de øvrige avancerede funktioner er en GreenStar 2630 trykskærm og alle funktioner er bekvemt placeret i CommandARM'en, fjernadgang Remote Display Access og automatisk AutoTrac styring med RowSense. Hver model kan desuden udstyres med HarvestLab, der er et avanceret system til analyse og dokumentation af afgrøder baseret på løbende målinger med henblik på forbedring af ensilagekvaliteten.

Skæreborde inkluderer John Deere’s nye 9 serie af græs-pickups og Kemper 300 eller 400 serierne af rækkeuafhængige rotorskæreborde. De inkluderer den nye rotor 475 Plus skærebord med 10 rækker og en arbejdsbredde på 7,5 m, som reducerer spild af strå og kolber samt forbedrer muligheden for at høste majs, der ligger ned. Skærebordene reducerer også tilstopning på steder med meget ukrudt. Alle John Deere's skæreborde er automatisk hastighedsreguleret med den valgte snitlængde.

Blandt de øvrige egenskaber er en DuraDrum™ knivcylinder med reversslibning, og andre teknologier til bedre forarbejdning af ensilage og øget næringsværdi.

De nye modeller i 8000 serien giver fordele for ensilageproducenter inden for tre områder:

  • Kanalbredden er tilpasset mængden af hestekræfter for at sikre den bedste ensilagekvalitet og højest mulige effektivitet.
  • Den nye udformning af udkastertud og roteringsmekanismen er vedligeholdelsefri og beregnet til ekstra kraftig belastning.
  • John Deere Active Fill Control (AFC) øger produktiviteten og præcisionen i marken. Denne nye funktion muliggør automatisk påfyldning af vogne og forbedrer førerens bekvemmelighed.

Blandt de øvrige egenskaber er mulighed for 2,15 m dæk, der giver branchens største frihøjde, reducerer jordpakning samt forbedrer trækkraft under våde forhold, forlængede serviceintervaller, mindre daglig vedligeholdelse og krav til rengøring samt et nyt innovativt stendetektorsystem.

Nyt i 2016 er også LED-lygtepakker og en bekvem ProTouch-funktion til nedsættelse af hastighed på vej eller under høst ved skift mellem marker, hvilket forbedrer førerens bekvemmelighed.