Hjem / Om os / Nyheder og Events

Nyheder og Events

28. april 2016

PowrSpray: Udfører sprøjteopgaver hurtigere

For at imødekomme den stadig strengere miljølovgivning har John Deere udviklet PowrSpray, en løsning til højt specificerede sprøjter, som er designet specielt til maskinstationer og store planteavlsbedrifter.

PowrSpray gør det hurtigere at fylde tanken og muliggør en øget væskemængde, hurtigere doseringskontrol og forbedret sprøjtenøjagtighed. Systemet er i sidste ende med til at reducere vedligeholdelses- og driftsomkostningerne samt minimere stilstandstiden.

PowrSpray har to hydraulikdrevne pumper. Den første pumpe fylder sprøjten med en hastighed på op til 1.200 l/min., selv mens traktorens motor kører i tomgang, hvilket mindsker brændstofforbruget og støjniveauet under påfyldningen. Den anvendes også til at spæde den anden sprøjtepumpe, som har en hastighed på 750 l/min. (alternativt 1.000 l/min.). Denne pumpe er udstyret med Direct Rate Control, hvilket sikrer hurtigt skift af dosering og maksimal sprøjtenøjagtighed, idet væskemængden reguleres fra minimum til maksimum på under 3 sekunder. Den høje fleksibilitet er af afgørende betydning, når traktoren kører ind på eller ud af forageren. Desuden forbedrer Direct Rate Control sprøjtenøjagtigheden, som skal opfyldes ved variabel dosering, hvor der kan være tale om store ændringer.

Endelig giver Direct Rate Control i kombination med systemets intelligente hydrauliske styring mulighed for, at sprøjtningen kan foregå helt uafhængigt af traktormotorens o/min. Alt afhængigt af traktorens motor- og transmissionsindstillinger giver systemet mulighed for drift ved lavt omdrejningstal og dermed reduceret brændstofforbrug.

PowrSpray-systemet fås til trailersprøjter i R900i-serien og tankstørrelser på 4.400, 5.200 og 6.200 liter. PowrSpray indeholder som standard automatisk påfyldning, Auto Agitation Intensity*-styring, Power Agitation** og det enestående Auto Dilute-rensesystem. Maskiner i R900i-serien med PowrSpray kan desuden udstyres med John Deeres automatiske sektionskontrol og det automatiske bomnivelleringssystem BoomTrac, der fås som ekstraudstyr.

*omrøringen af tankindholdet reduceres, efterhånden som væskeniveauet i tanken falder
**maksimal omrøring ved blandinger, der er svære at opløse

18. april 2016

Finsnitter modtager RedDot-pris for bedste produktdesign

Rampelyset er endnu engang faldet på John Deere’s innovative selvkørende finsnittere i 8000 serien, der har modtaget den internationale RedDot-pris for bedste produktdesign i 2016.

En jury bestående af uafhængige designeksperter fra 41 lande har valgt finsnitteren blandt mere end 5200 tilmeldte produkter fra 57 lande ud fra strenge udvælgelseskriterier. Produktkategorierne for priserne i 2016 dækkede alt fra forbrugerelektronik og kommunikation til mode, livsstil og sport.

"Det nye, revolutionerende design af John Deere’s selvkørende finsnittere i 8000 serien afspejler disse maskiners innovative teknologi og funktionalitet", udtaler professor Matthias Schönherr, der som tidligere Porsche-designer har stået i spidsen for designet af den nye finsnitter. "Styling spiller også en vigtig rolle, da det understreger varemærket og maskinens kvalitet."

"Denne eftertragtede pris er en integreret del af 8000 seriens succeshistorie," udtaler Christoph Wigger, John Deere Region 2 Vice President, Sales & Marketing. "Et helt nyt design, der oftest tillægges en underordnet betydning, giver konstruktørerne en unik mulighed for at begynde på bar bund med det formål at forbedre effektiviteten og produktiviteten."

John Deere’s sortiment af selvkørende finsnittere i 8000 serien produceres i Zweibrücken i Tyskland og består af otte modeller fra 380 hk til 845 hk. Disse maskiner, der er fuldt ud integreret med en række værktøjer til præcisionsdyrkning, repræsenterer topmoderne teknologi og er designet for ultimativ ydeevne ved snitning af græs og majs til både foder og biogasproduktion.

29. marts 2016

TANGO E5 serie II: John Deere lancerer den næste generation af robotklippere

TANGO E5 serie II robotklipperen er designet til at gøre dit liv lettere ved automatisk at vedligeholde din plæne, så du kan nyde de vigtigere ting i livet. TANGO er lydsvag og kan arbejde om søndagen og endda om natten uden at forstyrre nogen.

En robotklipper klipper meget oftere end en almindelig plæneklipper, og det afklippede græs ryger direkte tilbage i plænen som værdifuld gødning. Resultatet er en perfekt plæne, hvor du ikke skal skille dig af med afklippet græs. Et dobbelt skjold beskytter de vigtigste dele og gør det muligt for TANGO at arbejde i både sol og regn.

I 2016 vil gartnere og havemænd kunne nyde godt af fordelene ved John Deere’s nye TANGO E5 serie II robotklipper. Forbedringer af denne nye model omfatter en ny brugerflade og smartere navigationsteknologi.

Forward Technology: smartere navigation og jævne vendinger

TANGO bevæger sig i et vilkårligt mønster og klipper haven i forskellige retninger. En fornyelse ved serie II modellen er Forward Technology, som forbedrer klipperens vendemønster. Med en ny sensor kan klipperen navigere rundt i haven, nærme sig det skjulte afgrænsningskabel og dreje, før den møder det. Denne konstante, jævne bevægelse er vigtig, især på skråninger og nær afgrænsningskablerne. Smartere navigation betyder mindre slid på plænen og forbedret dækning.

Stærk og sikker

TANGO bruger et lithium-ion batteri, der leverer nok kraft til at dække græsarealer op til 2.200 m². Robotklipperen ved selv, hvornår tiden er inde til genopladning og kører automatisk tilbage til opladningsstationen. Den PIN-kode beskyttede skærm sikrer, at kun ejeren kan bruge den. Sikkerhed under driften er også garanteret. Kniven stopper automatisk, når klipperen løftes op, møder forhindringer eller på nogen måde forstyrres.

Forbedret trækkraft

TANGO E5 serie II starter langsomt ud og kører stille og roligt op til fuld hastighed. Dette hjælper til at reducere slid på plænen og mindsker risikoen for at skride på vådt græs. Hastigheden kan reduceres under mere krævende forhold, hvis det er nødvendigt, for at sikre en mere jævn kørsel. Med en ny standard-mode kan klipperen køre i tre hastigheder fra 36 op til 44 cm/sek. Når robotklipperen kører på skråninger, hjælper forbedret hældningskompensation og en let reduceret hastighed med at klippe både bunden og toppen af skråningen på samme måde.

Ny brugerflade

Robotklipperen kører inden for de grænser, der er defineret af skjulte kabler i haven, som let kan flyttes, når havens layout ændres. Når TANGO er programmeret, kører den i overensstemmelse med de indstillinger, som ejeren har konfigureret. Den nye brugerflade indeholder en grafisk menu med flere ikoner og viser oplysninger om klipperens aktuelle og kommende status for at give en mere intuitiv og betjeningsvenlig oplevelse. Med robotklipperens nye software kan brugeren ændre navnene på sæsonbestemte skemaer og startpunkter for lettere programmering. For eksempel kan "Launch Point 2" ændres til "Front Lawn" eller "Schedule 1" til "Peak Season" for at give flere klippetimer end andre arbejdsskemaer.

Denne nye programmeringsfunktion gør det muligt for brugeren at oprette et program med klippetidspunkter og relaterede opgaver på specifikke tidspunkter. Det sikrer, at alle startpunkter dækkes hver uge. Som bruger kan du også planlægge en trimning hver fredag, så du kan have den perfekte plæne klar til weekenden.

Den nye TANGO E5 serie II kan købes hos John Deere’s have/park forhandlere fra foråret 2016.

16. marts 2016

John Deere opdaterer sortimentet af Zero-Turn klippere i 2016

Ztrak Zero-Turn

Ztrak-seriens zero-turn-plæneklippere kan dreje på stedet og er kontrolleret af intuitive betjeningsgreb. Det betyder, at der ikke findes nogen forhindringer, som denne maskine ikke nemt og effektivt kan manøvrere rundt om, hvilket sparer dig tid og kræfter. Modeller i denne serie har flere forbedringer for 2016, herunder nye klipperskjolde og nyt design, der ligner de professionelle modeller.

Med klippebredder på 107 og 122 cm (42" og 48") sætter de splinternye Accel Deep-klipperskjolde nye standarder for klippekvalitet og finish samt bedre produktivitet, holdbarhed og alsidighed.

Det dybe Accel Deep klipperskjold giver en ren strøm af græsafklip fra den store udkaståbning. Minimalt genklip øger klipperens kapacitet og tilgængelige kraft, hvilket gør det muligt at opretholde den høje ydeevne, selv under vanskelige klippeforhold og ved høje hastigheder.

Takket være de bløde former forbliver skjoldet renere under arbejdet og er også nemmere at rengøre under service, da der akkumuleres mindre genklipsmateriale. Skjoldets kraftige og holdbare design sikrer mange timers problemfri drift. Det er udstyret med solide understøttende hjul, som giver større styrke, og remtræk med reduceret spænding, hvilket mindsker belastningen på motoren og lejerne.

MulchControl-systemet (ekstraudstyr på visse skjolde) giver uovertruffet bioklip og stor alsidighed. Man skifter fra sideudkast til bioklip og omvendt ved blot at skubbe et håndtag.

Ud over disse nye funktioner leveres de nyeste modeller fra Ztrak-serien med ekstra opbevaringsplads og to kopholdere, og kontrolpanelet er blevet flyttet fra maskinens venstre til højre side for mere intuitiv adgang. Andre forbedringer for 2016 inkluderer frem/tilbage-sædeindstilling, forbedret håndbremse og en øgning af brændstoftankens kapacitet fra 13 til 17 liter.

John Deeres opdaterede  zero-turn-klippere fra Ztrak-serien fås hos John Deere-forhandlere i foråret 2016.

16. september 2015

Nye modeller føjes til finsnitter serien

Tre nye modeller i 8000 serien af finsnittere udnytter den nyeste teknologi til at mindske spild af afgrøder og øge ydeevnen 

John Deere annoncerer tre nye modeller i 8000 serien af finsnittere. De nye modeller er udstyret med den nyeste teknologi inden for finsnitning, der øger produktiviteten med op til 15%, øger driftstiden, sænker driftsomkostningerne og er hurtigere og lettere at vedligeholde.

De nye modeller bygger videre på succesen med 8000 serien, der blev lanceret sidste år. Nu kommer modeller med flere hestekræfter med henblik på hurtigere hastighed, optimal brændstoføkonomi, pålidelighed og ensilagekvalitet. De nye modeller er:

  • 8300, 490 hk med en Trin IV/FT4 13,5 l motor
  • 8700,766 hk med en Trin II/Tier2 19,0 l motor
  • 8800, 843 hk med en Trin II/Tier2 19,0 lmotor

Med den langsliggende motor har de nye finsnittere fået en forbedret luftgennemstrømning gennem hele maskinen, hvilket reducerer behovet for køling og øger effekten til snitning. Motoren er placeret lavere med henblik på optimering af tyngdepunktet og udsynet. Det øger stabiliteten ved arbejde på stejle skråninger eller vejtransport.

Finsnitternes kabine har refleksfrit glas, Bluetooth, masser af opbevaringsplads og automatisk aircondition, der justeres fra CommandARM’en. Blandt de øvrige avancerede funktioner er en GreenStar 2630 trykskærm og alle funktioner er bekvemt placeret i CommandARM'en, fjernadgang Remote Display Access og automatisk AutoTrac styring med RowSense. Hver model kan desuden udstyres med HarvestLab, der er et avanceret system til analyse og dokumentation af afgrøder baseret på løbende målinger med henblik på forbedring af ensilagekvaliteten.

Skæreborde inkluderer John Deere’s nye 9 serie af græs-pickups og Kemper 300 eller 400 serierne af rækkeuafhængige rotorskæreborde. De inkluderer den nye rotor 475 Plus skærebord med 10 rækker og en arbejdsbredde på 7,5 m, som reducerer spild af strå og kolber samt forbedrer muligheden for at høste majs, der ligger ned. Skærebordene reducerer også tilstopning på steder med meget ukrudt. Alle John Deere's skæreborde er automatisk hastighedsreguleret med den valgte snitlængde.

Blandt de øvrige egenskaber er en DuraDrum™ knivcylinder med reversslibning, og andre teknologier til bedre forarbejdning af ensilage og øget næringsværdi.

De nye modeller i 8000 serien giver fordele for ensilageproducenter inden for tre områder:

  • Kanalbredden er tilpasset mængden af hestekræfter for at sikre den bedste ensilagekvalitet og højest mulige effektivitet.
  • Den nye udformning af udkastertud og roteringsmekanismen er vedligeholdelsefri og beregnet til ekstra kraftig belastning.
  • John Deere Active Fill Control (AFC) øger produktiviteten og præcisionen i marken. Denne nye funktion muliggør automatisk påfyldning af vogne og forbedrer førerens bekvemmelighed.

Blandt de øvrige egenskaber er mulighed for 2,15 m dæk, der giver branchens største frihøjde, reducerer jordpakning samt forbedrer trækkraft under våde forhold, forlængede serviceintervaller, mindre daglig vedligeholdelse og krav til rengøring samt et nyt innovativt stendetektorsystem.

Nyt i 2016 er også LED-lygtepakker og en bekvem ProTouch-funktion til nedsættelse af hastighed på vej eller under høst ved skift mellem marker, hvilket forbedrer førerens bekvemmelighed.

14. september 2015

Nye råstærke 4-bælte 9RX serie traktorer

4 nye modeller med 4 bælter giver mere trækkraft, komfort og pålidelighed.

John Deere kan nu præsentere deres første traktor med 4 bælter og udbygger dermed deres allerede omfattende 9R serie af råstærke traktorer med hjul og 9RT serien med 2 bælter. De fire nye 9RX modeller – som spænder fra 470til 620 hk – har et solidt og robust understel med bæltesystem, der er udviklet til at yde enestående styrke, holdbarhed og forbedret kørekomfort, specielt ved håndtering af store redskaber i marken.

9RX er udstyret med et enestående understel med et bæltesystem, der effektivt overfører trækkraften til underlaget. Systemet er ideelt til anvendelser, der kræver et kraftigt træk såsom kultivering, pløjning, store såningsopgaver samt til anvendelser uden for landbruget.

De nye 9470RX og 9520RX traktorer drives af en 13,5 l John Deere PowerTech PSS motor, mens 9570RX og 9620RX anvender en 15,0 l Cummins QSX motor. Motorerne benytter recirkulation af nedkølet udstødningsgas (EGR), forbedret turboladningsteknologi, dieselpartikelfilter (DPF) og selektiv katalytisk reduktion (SCR). Begge motorer overholder Trin IV/Final Tier 4 reglerne for emission og yder den kraft og det drejningsmoment, der skal til for at håndtere selv de vanskeligste forhold i marken.

Motoren driver en stor tandtromle, som i kombination med optimalt placerede mellemhjul og valser leverer enestående kraft til underlaget med mindre krafttab. De nye 9RX traktorer er udstyret med hårdføre punkterfrie Camso Durabuilt 3500 og 6500 serie bælter med Duradrive teknologi med henblik på optimal belastning i marken. Bælterne, der er 30" brede, er konstrueret med henblik på øget holdbarhed og holder sig inden for 3 m begrænsningen af køretøjets samlede bredde. Som ekstraudstyr findes ekstra brede 36" bælter.

Som sine søskende 9R/9RT kan de nye 4-bælte traktorer leveres med den hurtige og blødt skiftende e18 transmission med Efficiency Manager for automatisk styring af motor og transmission. Denne førende transmission på markedet reagerer hurtigt og automatisk i marken med henblik på bedre ydeevne og reduceret brændstofforbrug.

Traktorerne har desuden knækstyring, og som ekstraudstyr kan leveres ACS (Active Command Steering), som forbedrer manøvredygtigheden i marken og retningsstabiliteten ved transporthastigheder helt op til 40 km/t.

CommandView III kabinen, med funktioner allerede kendt fra John Deere’s 9 serie traktorer, har fået nyt affjedringssystem, som giver en betydelig forbedring af kørekomforten ved at tillade op til 10 cm lodret vandring. Det hjælper med at styre bevægelserne og isolerer kabine og fører mod pludselige stød og vibrationer.

Blandt de øvrige nyheder i CommandView III kabinen er en enestående ergonomi.

Heri indgår fuldt integreret AutoTrac™ styresystem og JDLink Connect informations-styresystem, den intuitive og brugervenlige Generation 4 CommandCenter skærm med sider, der er tilpasset kunden, og som gør, at traktor og redskaber kan styres med fingerspidserne samt e18 transmission med Efficiency Manager.

For optimalt udsyn selv i mørke er der hele 24 LED-lygter, der spreder lys i dagslyskvalitet rundt om traktor og redskab.

Den nye 9RX har fået et nyudviklet hydrauliksystem og omfatter nu op til 8 olieudtag med en standard kapacitet på 220 l/min, der kan udbygges til 435 l/min. Det lever nemt op til de høje krav om hastighed og hydraulisk effekt, som vores kunder ofte har brug for i marken.

04. september 2015

Ny generation R serie frontlæssere

Med den nye generation R serie frontlæssere ønsker John Deere at sætte en ny standard for produktivitet i de europæiske landbrug. Det sker i form af nem til- og frakobling, blød, hurtig og præcis håndtering, højere kapacitet og maksimal alsidighed.
Denne nye serie frontlæssere er udviklet specielt til John Deere Stage IV/Final Tier 4 traktorer, men er stadig kompatible med ældre Stage IIIA og Stage IIIB traktorserier. Den henvender sig specielt til kvægavlere, hvor de nye frontlæssere skal erstatte den nuværende H serie til traktorer i mellemstørrelsen.
Samtidig ændrer John Deere modelnummersystemet, så det svarer til de nyeste traktormodeller. De tre første tal afspejler hvilken traktorserie, frontlæsseren er kompatibel med, efterfulgt af to tal, der angiver frontlæsserens størrelse, plus et bogstav der angiver specifikationsniveau. Således er en 623R frontlæsser kompatibel med en 6M eller 6R serie traktor med en mellemkraftig motor og med premium specifikationer.
For at passe ind i det avancerede design på John Deere’s nye 6R og 6M Stage IV/Final Tier 4 traktorer har R serien fået buede sider og bedre udsyn til siderne og frem samt optimeret placering af frontlæsserens lygter.  De nye frontlæssere er desuden udviklet til at tage hensyn til fuld foraksel udsving, maksimalt skarpe sving, skærme og store hjul.
R serie frontlæssere, der kan leveres fra november 2015, er desuden udstyret med nydesignet Z-Kinematic med nye drejepunkter på bommene, nye bøsninger og øget roll-back vinkel, der giver op til 10% højere løftekapacitet. De vil som standard blive leveret med en ny monteringsramme og en automatisk mastelås, så frontlæsseren kan tilkobles traktoren med et hurtigt og nemt "klik-og-kør" system. Skovle og redskaber er lige så lette at tilkoble fra traktorens kabine ved hjælp at redskabslåsen.
Med henblik på individuelle kunders behov tilbyder John Deere forskellige parallelføringsmuligheder fra en ikke-parallelføringsversion til et mekanisk eller hydraulisk parallelføringssystem. Endelig er der mulighed for at vælge John Deere’s unikke tilbage-til-stilling (RTP Plus) teknologi, der udgør state-of-the-art parallelføringspræcision til alle typer redskaber.

30. juni 2015

Grøn... på flere måder

Kommuner, golfbaner, maskinstationer mv. efterspørger løsninger, der beskytter miljøet mod forurening ved at begrænse mængden af emission fra udstødningen. Derfor forventes producenterne løbende at udvikle og anvende den nyeste teknologi med henblik på at levere mindre forurenende motorer, samtidig med at ydelsen opretholdes.
John Deere’s nye 4066M og 4066R kompakttraktorer opfylder på flere måder denne grønne udfordring, primært takket være brug af fuldt integreret teknologi med dieselpartikelfilter. Denne teknologi reducerer emissionen fra udstødningen, opretholder den ønskede ydeevne og opfylder dermed en lang række ønsker fra kunderne.
Disse 66 hk 4-cylindrede motorer benytter samme teknologi som  John Deere's større landbrugstraktorer, hvilket reducerer emissionen i forhold til standard motorer. Denne løsning, der leveres fra fabrikken, er desuden udviklet med henblik på nem service. Udover den sædvanlige daglige vedligeholdelse og de planlagte serviceintervaller kræves ingen ekstra rengøring eller andet, hvilket letter den daglige brug.
Dertil kommer den lette betjening takket være  John Deere’s veletablerede automatiske, 3-trins eHydro transmission med brugervenlige TwinTouch frem/tilbage-pedaler.
Topmodellen 4066R er desuden udstyret med det prisbelønnede Hitch Assist system. Redskaber og vogne kan hurtigt og sikkert sammenkobles til bagliften eller trepunktstilslutningen, så føreren kun behøver at forlade traktoren en enkelt gang. På bagskærmen er monteret udvendige kontakter, hvormed føreren kan flytte traktoren frem og tilbage med en maksimal hastighed på 12 mm/sek. samt hæve eller sænke liften efter behov.